Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Viure a Fons

 

Material setmanal per a la pregària i la reflexió a partir de l’evangeli de cada diumenge.

 

Veure anteriors

LLEGEIXO LA PARAULA

Jn 1, 6-8.19-28

Déu envià un home que es deia Joan. Era un testimoni; vingué a donar testimoni de la Llum, perquè per ell tothom arribés a la fe. Ell mateix no era la Llum; venia només a donar-ne testimoni. Quan els jueus van enviar-li, des de Jerusalem, sacerdots i levites per interrogar-lo, el testimoni de Joan fou aquest. Li preguntaren: «Qui ets tu?» Ell, sense cap reserva, confessà clarament: «Jo no sóc el Messies.» Li preguntaren: «Qui ets, doncs? Elies?» Els diu: «No el sóc.» «Ets el Profeta que esperem?» Respongué: «No.» Li digueren: «Doncs, qui ets? Hem de donar una resposta als qui ens han enviat: què dius de tu mateix?» Digué: «Sóc una veu que crida en el desert: “Aplaneu el camí del Senyor”, com diu el profeta Isaïes.» Alguns dels enviats, que eren fariseus, li preguntaren encara: «Per què bateges, doncs, si no ets el Messies, ni Elies, ni el Profeta?» Joan els respongué: «Jo batejo només amb aigua, però, tot i que no el coneixeu, ja teniu entre vosaltres el qui ve després de mi; jo no sóc digne ni de deslligar-li la corretja del calçat.» Això va passar a Bet-Ània, a l’altra banda del Jordà, on Joan batejava.

“Qui ets, tu? Per qui et tens?”

Fixem-nos amb Joan. No es dóna cap importància. No busca de ser original. No vol cridar l’atenció. No vol impactar a ningú. Ell mateix sap que no és important. No és el Messies, no és Elies. No és el Profeta que estan esperant. Joan és un que viu la seva vida senzillament.

I fruit de tot això “Déu il·lumina la seva vida”. Aquí hi ha el tot de la seva vida: ell no és la llum però irradia la llum. Déu l’ha fet testimoni perquè ell s’ha deixat fer.

I tu? Per qui et tens? Quan més t’ho creguis, menys seràs; quan menys cregut siguis, quan menys importància et donis, més Déu en tu resplendirà, més en tu hi veurem la llum.

Testimonis de la llum. No enraonen, però són la veu. Viuen i la seva vida comunica allò que a ells els fa viure. No diuen coses sobre Déu, però encomanen “quelcom de Déu”. No ensenyen doctrina religiosa, però inviten a creure.

El testimoni atrau, transmet confiança, allibera. Perquè mostra senzillesa i humilitat, està mostrant Déu. Déu l’ha fet testimoni de la llum.

Escoltem amb el nostre cor les mateixes preguntes que insistentment li van adreçar a Joan, i, amb la mateixa insistència, i des del fons del nostre interior, responem.

- Qui ets, tu?

- Què pots respondre als qui t’han estat enviats? (els qui viuen amb tu a casa; els qui et són companys a la feina; tots els qui et coneixen i amb els qui et relaciones)

- Què dius de tu mateix?