Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Medito la paraula

Igual que Pere, segurament ens cansem d'aguantar, de perdonar, d’oblidar… Potser alguna vegada hem expressat: “Tot té un límit!”

La xifra “set”, que fa servir Pere, era simbòlica. Per a un jueu d’aquell temps, era una xifra sagrada, que simbolitza la perfecció. Però Jesús trenca aquesta perfecció, i la porta al seu màxim: el perdó, l'amor... ha de ser absolutament il·limitat.

Jesús, una vegada més, ens fa comprendre que el cor humà mai no deixarà de crear motius per perdonar i ser perdonat, i que, només si el nostre cor se sap perdonat, té la capacitat de suportar l'ofensa, ja que el perdó es fa realitat mitjançant una decisió que s'envia des del cor.

El perdó és una categoria fonamental i radical en l'Evangeli i és proposat per Jesús, per a la comunitat, com un element constitutiu de la qualitat en les relacions. Quan es perdona es corren riscos. Perdonant el passat dolorós es construeix un futur esperançador. Es tracta d'una actitud positiva, optimista. El mal no té l'última paraula, la persona pot canviar.

Ens podem plantejar avui aquests interrogants que poden complementar el de Pere:

¿Quantes vegades he de perdonar? ¿Què he de perdonar? ¿Quantes vegades em perdonen? ¿Què em perdonen? ¿Qui em perdona? ¿No he d'actuar com Déu i perdonar de cor el meu germà?

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article