Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Medito la paraula

És interessant fixar-se detingudament en els personatges, en els seus actes i en les paraules que pronuncien. És un text que es presta a posar atenció en tots els detalls. Fes que el relat parli pel seu compte:

-     Zaqueu: Qui és? Què fa i què diu? Quin procés fa a partir de l’encontre amb Jesús?

-     La gent: Què fa? Quina actitud pren davant l’actuació de Jesús?

-     Jesús: Què fa i què diu? Què no fa i què no diu? Fixa’t com no jutja a Zaqueu, al contrari de la gent murmuradora; s’absté de titllar-lo de pecador; no intenta convèncer, amb un discurs moral, a Zaqueu perquè abandoni la seva vida tan poc honrada.

La meitat dels meus béns, Senyor, els dono als pobres; i si d'algú m’he aprofitat, li restituiré quatre vegades més. El projecte de vida que comunica Zaqueu, dret davant el Senyor, dóna a entendre que ha comprès en què consisteix el seguiment: anar en la direcció de Jesús va molt unit a restaurar la justícia. Zaqueu no només dóna uns diners per ajudar als pobres, sinó que retorna de sobres als pobres i als estafats el que era seu. Per tant, no es tracta simplement de tranquil·litzar la seva consciència amb una almoina piadosa, sinó de col·laborar en la instauració del Regne de Déu. Tot el que té de contrari l’home ric que volia accedir a la vida eterna, fins i tot estava disposat a seguir Jesús, però sense renunciar a les riqueses. Zaqueu, entrant en la comunió que crea Jesús, està disposat al despreniment, a la renúncia, a l’amor als pobres, a la justícia social.

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article