Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Medito la paraula

Jesús va caminant cap a Jerusalem. La seva marxa no és la d'un pelegrí que puja al temple per complir els seus deures religiosos. Segons Lluc, Jesús recorre viles i pobles "ensenyant". Hi ha alguna cosa que necessita comunicar a aquella gent: Déu és un Pare bo que ofereix a tots la seva salvació. Tots són convidats a acollir el seu perdó.

Un desconegut interromp la seva marxa i li pregunta pel nombre dels que se salvaran: seran pocs?, seran molts?, se salvaran tots?, només els justos? Jesús no respon directament a la seva pregunta. L'important no és saber quants se salvaran. El decisiu és viure amb actitud lúcida i responsable per acollir la salvació d'aquest Déu Bo. Jesús els ho recorda a tots: «Esforceu-vos per entrar per la porta estreta».

Per acollir la salvació de Déu cal esforçar-nos, imitar al Pare, confiar en el seu perdó. Jesús no rebaixa les seves exigències: «Sigueu misericordiosos com el vostre Pare és misericordiós», «No jutgeu i no sereu jutjats», «Perdoneu setanta vegades set» com el vostre Pare, «Busqueu el Regne de Déu i la seva justícia».

Per entendre correctament la invitació a «entrar per la porta estreta», hem de recordar les paraules de Jesús que podem llegir en l'evangeli de Joan: «Jo sóc la porta: els qui entrin per mi se salvaran» (Joan 10,9). Entrar per la porta estreta és «seguir Jesús»; aprendre a viure com ell; prendre la seva creu i confiar en el Pare que l'ha ressuscitat.

En aquest seguiment a Jesús, no tot s'hi val, no tot és igual, hem de respondre a l'amor de Pare amb fidelitat. El que Jesús demana no és rigorisme legalista, sinó amor radical a Déu i al germà. Per això, la seva crida és font d'exigència, però no d'angoixa. Jesucrist és una porta sempre oberta. Ningú la pot tancar. Només nosaltres si ens tanquem al seu perdó.

 

(Traduït  de Comentario al Evangelio del Domingo, J.A. Pagola)

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article