Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Altres paraules m'hi ajuden

La pastanaga

En un bosc molt llunyà, on els homes encara no havien arribat mai, hi vivien els animals com a veritables amics. Un bon dia, quan el conill tornava al seu cau va trobar una bella i acolorida pastanaga que gairebé tapava l'entrada. Però aquell dia el conill havia menjat molt; l'herba del camp era abundant i s'havia atipat bé.

- Què puc fer? - Es va preguntar - Menjar-me-la? Si no tinc gana ... Ah! Tinc una bona idea! Sé que la meva amiga, àguila, acaba de tenir uns quants fills i no pot sortir massa del niu. Aniré i li donaré la pastanaga. Estarà molt feliç.

I així ho va fer. Aquell vespre l'àliga va trobar la pastanaga al seu niu. Però l'àguila, aquella tarda havia pogut trobar força menjar, el bosc era ple de fruits meravellosos, fàcils de collir. l'àguila es preguntava:

- Què puc fer? Menjar-me-la? Si no tinc gana ... Ah! Tinc una magnífica idea. Sé que el meu amic, el senglar, està malalt i no pot sortir del cau. Aniré i li donaré la pastanaga.
I així ho va fer. Però també el senglar havia tingut salut aquella tarda i havia pogut sortir a buscar menjar.

- Què puc fer? - Es va preguntar - ¿menjar-me-la? Si no tinc gana .. Ah! Tinc una bona idea! Sé que el meu amic el conill sovint té problemes per trobar menjar. És petit i quan surt a menjar ja no queda gaire herba. Aniré al seu niu i li deixaré aquesta preciosa pastanaga.
¡Imagineu la sorpresa del conill! De seguida va comprendre que al bosc s'havia produït una sorprenent xarxa de veritable amistat. El conill va plantar aquell fruit de la terra i encara tot el bosc recorda aquell fet i agafa pastanagues d'un arbust que creix i mai s'asseca.


Conte tradicional xinès

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article