Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Medito la paraula

Jesús surt de Galilea. I pregunta què han entès de la seva persona, què diuen sobre el que ha fet i sobre el que ha dit. La pregunta la fa distingint entre “la gent”, és a dir, els qui se l’han mirat de lluny , i “vosaltres”, els deixebles, els qui han estat amb ell en el seu camí. Els primers diuen paraules d’admiració. Els qui el segueixen, l’encerten; i és que  Jesús no se l’admira, se’l segueix.

La pregunta als deixebles, “i vosaltres, qui dieu que sóc?”, es produeix en un diàleg cara a cara, en un tu a tu íntim. Només en aquest context es pot conèixer Jesús. Per altra banda això vol dir que davant Jesús tothom queda posicionat, definit.

A la resposta dels deixebles, Jesús hi posa un contrapunt: Ell és el Messies, sí, però un Messies que ha de passar per la mort i la resurrecció. I la dura expressió que Jesús li diu a Pere, “Vés-te'n d'aquí, Satanàs”, es podria haver traduït per “posa’t darrere meu”. Li està dient: “segueix-me, ets tu que m’has de seguir a mi, no pas jo a tu”. I si li diu “Satanàs” és perquè el diable hi és actiu. El diable és el qui tempta posant-se al davant perquè el segueixin; ho intenta també amb Jesús i amb Pere, per conduir-los pel camí oposat al del Regne de Déu.

Després del diàleg de fons amb els deixebles, Jesús exposa la síntesi sobre el seguiment del seu camí, i l’exposa a tothom qui la vulgui escoltar: qui vulgui seguir-lo ha d’estar disposat a seguir els passos del Mestre:

-“Negar-se un mateix” és posar Déu i els altres en el centre de la pròpia vida, en lloc del propi jo. Una persona va essent deixeble de Jesús quan va sortint de si mateixa per a donar-se als altres. Deixar... per trobar; sortir... per acollir; donar... per rebre.

-“Prendre la pròpia creu” és acceptar les conseqüències de la donació d’un mateix. Una persona va essent deixeble de Jesús quan emprèn accions que comprometen, que poden tenir com a conseqüència la creu.

-“Perdre la vida” i “salvar-la”són dos conceptes que s’entenen de manera diversa segons és la vida. Per a qui té la vida centrada en el Déu que ens estima i en els altres, donar-se (és a dir, “perdre la vida”) és el mateix que “salvar-se”; contràriament, per a qui està centrat en si mateix, donar o donar-se només és “perdre”.

- Què contesto jo a la pregunta de Jesús “qui dieu que sóc jo?” ¿Com em posiciono davant de la persona de Jesús?

- El seguiment de Jesús m’està portant a “donar la vida” i a acceptar-ne les conseqüències?

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article