Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Medito la paraula

Jesús “alça els ulls”, “veu la gran gentada”, és a dir, té la iniciativa en mirar les persones i la realitat. I actua en conseqüència amb el que veu. Per altra banda, fa preguntes per provocar la mateixa inquietud que té Ell (“on comprarem...?”). Aquesta inquietud es manifesta en el desig de donar “pa” a la “gentada”, i a cadascú. És un desig del tot gratuït, motivat pel sol fet d’haver vist la gent. Però el pa significa el do de la seva pròpia persona: el gra de blat que cau a terra i mor.... Ell ja “sabia què volia fer”: donar la seva pròpia persona, a través de la mort i resurrecció, per tal que aquella gentada tingués vida.

Ordena que els deixebles “facin seure tothom”. Qui té convidats a casa els fa seure al voltant de la taula: Jesús presideix una comunitat i és l’únic que dóna l’aliment; els apòstols són els qui reuneixen la gent i els acompanyen fins al seu lloc: és la tasca de l’Església.

“Prengué els pans, digué l’acció de gràcies... repartí...”: aquests gestos evoquen l’eucaristia que celebrava la comunitat de Joan, en la qual el Ressuscitat hi continuava alimentant la seva fe. Després ordena que “recullin els bocins”, perquè del compartir sempre en sobra; i tot és important, per petit que sigui, també allò que llençaríem o que menysprearíem. Tot i haver estat molt provats per les tribulacions, sempre pot sobrar alegria per treure de la pobresa tresors de generositat.

Finalment, Jesús “es retirà a la muntanya” perquè no vol que “el facin rei”: a la “muntanya”, és a dir, a l’encontre del Pare, de qui rep la veritable glòria. Jesús només accepta la glòria que li pot donar Déu –en la mort i resurrecció–; no accepta la dels homes, que és una glòria, una reialesa, segons els criteris del poder d’aquest món.

-¿Com va la teva actitud de compartir? Recorda que no es tracta de la quantitat, sinó de la intenció de compartir el poc que es té amb qui no té res?

-¿Trobes en l’eucaristia l’aliment per a la teva fe?¿Jesús és autèntic pa de vida per a tu?

-¿Ets capaç de donar-te sense esperar la “glòria dels homes”? ¿Celebres l’alegria de la teva donació en la intimitat amb el Pare?

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article