Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Medito la paraula

Diumenge passat vèiem que Jesús enviava els Dotze a fer el que Ell fa. Avui la litúrgia ens ofereix la pàgina en què Marc explica què passa quan tornen. Podem contemplar aquesta escena fent tres mirades específiques: a Jesús, als apòstols i al poble.

  • Contemplem Jesús

Jesús reuneix els qui abans havia enviat. És el mateix que fa amb nosaltres cada diumenge en l’Eucaristia: reuneix els qui el diumenge anterior havia dispersat a la missió, a donar testimoni.

El “lloc despoblat” que Jesús ofereix és equivalent al desert, en el qual Ell mateix hi feia estades. És lloc simbòlic d’encontre amb Déu, de contrastar amb Ell la vida i acció. En Ell hi ha el veritable repòs.

  • Contemplem els apòstols

Els apòstols són conscients que la seva missió té l’origen en Jesús; i que, per tant, també s’ha de revisar amb Ell: Jesús no abandona els qui ha embarcat en la missió. Una missió que consisteix a “fer” i “ensenyar”, igual que la de Jesús. Estan a disposició del poble, i això és esgotador.

  • Contemplem el poble

És un poble que busca, que “corre” buscant algú que li sembla que li farà bé. Busca perquè necessita “pastor”, necessita paraules de vida, paraules que no afeixuguin. És un poble fet de gent que també necessita “repòs”, afeixugats per moltes coses, per dificultats de la vida.

-¿On trobes tu el repòs per al cansament que suposa la teva missió? ¿Busques formes de “reposar en el Senyor”?

-¿Revises amb Ell la teva missió?

-¿Et sents “pastor” de les persones que veus necessitades d’una mà amiga? ¿Què pots fer i què fas per elles?

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article