Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Medito la paraula

Diumenge passat vèiem com Jesús no deixa mai d’evangelitzar. Avui crida els seus amics per compartir amb ells allò que defineix la seva missió: comunicar la Bona Notícia. Jesús és a l’origen de tota tasca evangelitzadora. Aquests que envia ja els havia cridat. Convé tenir present amb quina finalitat els cridava: en designà dotze, als quals donà el nom d’apòstols, perquè estiguessin amb ell i per enviar-los a predicar, amb poder de treure dimonis.

Podem dir, doncs, que Jesús no només és qui origina la missió dels “Dotze”, enviant-los, sinó que és Aquell amb qui han estat vivint i convivint els qui són enviats. No van, doncs, a “predicar” unes idees: van a oferir una Persona, una Vida, el Regne de Déu que es realitza en Jesucrist.

“Els Dotze”, anomenats així, representen el conjunt de l’Església (no es tracta de la suma de dotze individus). És tota l’Església la que és enviada a dur a terme en la història, en cada lloc i en cada època, l’obra que Déu realitza en Jesús. Cada cristià, doncs, té la seva responsabilitat en aquesta missió del conjunt. Assumir com a pròpia la missió –que ja hem rebut pel baptisme i la confirmació– és el que anomenem militància cristiana.

L’estil de vida de l’apòstol ha de donar forma al propi missatge que anuncia. Un estil de senzillesa, d’humilitat, de pobresa, que expressa la confiança que seran acollits i que Déu és qui els envia i qui actua. Tampoc no es tracta, per tant, de ser pobre per ser pobre, sinó de ser-ho al servei del missatge. Sense aquest estil de vida, el missatge no es transmet.

- Sóc conscient de la meva responsabilitat en la missió evangelitzadora de l’Església?

- El meu estil de vida està d’acord amb el missatge evangèlic que he d’anunciar?

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article