Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Lectio Divina, Diumenge XIV de durant l’ any

Proposta de Lectio Divina personal (o en grup)
Diumenge
XIV de durant l’ any_Cicle B_Mc 6,1-6

(A) PREGÀRIA

PREGÀRIA

Creiem que estàs enmig nostre, Pare, i en el nostre interior;
creiem que l’Esperit del teu Fill ens impulsa.
Et demanem que no deixem d’estar oberts a l’Esperit,
i que sapiguem escoltar les seves insinuacions.
Que vingui sobre nosaltres el teu Esperit
perquè ens ajudi a conèixer més el teu Fill
a través de la Paraula que ara escoltarem.

(B) PASSES PER A LA MEDITACIÓ

1. LLEGEIX...

Què diu el text?

Atén a tots els detalls possibles. Imagina l’escena. Destaca tots els elements que et criden l’atenció o que et són molt significatius. Gaudeix de la lectura atenta. Pren nota de tot el que adverteixis. Per comprendre el text et poden servir els comentaris que t’oferim a continuació.

Text (Mc 5,21-43)

En aquell temps, Jesús anà a Natzaret, el seu poble, acompanyat dels seus deixebles. El dissabte començà a ensenyar a la sinagoga. Tothom, en sentir-lo, se n'estranyava i deia: «D'on li ve tot això? Què és aquest do de saviesa i aquests miracles que es realitzen per les seves mans? No és el fuster, el fill de Maria, parent de Jaume, de Josep, de Judes i de Simó? I les seves parentes, no viuen aquí entre nosaltres?» I se n'escandalitzaven. Jesús els digué: «Els profetes només són mal rebuts en el seu poble, en la seva parentela i entre els de casa seva.» I no hi pogué fer cap miracle; només va imposar les mans a uns quants malalts, que es van posar bé. I el sorprenia que no volguessin creure. Després recorria les viles i els pobles i ensenyava.

Comentaris:

L'ensenyament en paràboles i l'actuació prodigiosa al voltant del llac de Galilea culminen amb el retorn de Jesús a la seva terra: Natzaret. Sembla com si ara volgués preocupar-se dels qui abans estaven preocupats per ell. Fent ús del dret que tenia tot israelita adult, Jesús entra dissabte a la sinagoga i es posa a llegir i comentar l'Escriptura. Els habitants de Natzaret queden sorpresos. D'on li ve a aquest tot això? És una reacció normal. És precisament l'interrogant que Jesús volia suscitar i al voltant del qual gira tot l'evangeli de Marc. Però aquella gent s'afanyen massa a buscar una resposta i la troben en una direcció equivocada. No és aquest el fill del fuster? La seva sorpresa acaba així en escàndol i incomprensió. És l'escàndol i la incomprensió de qui es nega a reconèixer Déu en allò que és conegut i quotidià. Miren, però no hi veuen; senten, però no entenen (vegeu Mc 4, 12). Així conclou la segona etapa del ministeri de Jesús, que fa recordar el final de la primera. Els deixebles acompanyen el Mestre en aquests moments i només podran aprendre una important lliçó: allà on hom esperaria trobar ànim, coratge, participació, pot trobar indiferència i fins i tot hostilitat. Els homes prefereixen no poques vegades renunciar a Déu abans que a la imatge que s'han forjat d'ell.

2. MEDITA...

Què em diu Déu a través del text?  Atén al teu interior. A les mocions (moviments) i emocions que sents. Algun aspecte et sembla dirigit per Déu a la teva persona, a la teva situació, a alguna de les teves dimensions?

Suggeriments:

  • Jesús no es bloqueja pel rebuig, en Ell és més fort la vocació profètica

  • El profeta cristià fins i tot "fora" es manté serè; no té por de la solitud; viu de la paraula silenciosa i ardent de Déu.

"La teva paraula és vida”"

“Tu ets el camí”

3. COMTEMPLA I PREGA...

Què li dius a Déu gràcies a aquest text? Què et mou a dir-li? Peticions, lloança, acció de gràcies, perdó, ajuda, entusiasme, compromís? Parla amb Déu…

Suggeriments:

  • Pare il·lumina els profetes del nostre temps.

Sigues el seu suport en el desànim i la incomprensió.

Alleuja el rebuig que viuen

i dóna esperança als amenaçats.

Pare, ajuda'ns a reconèixer-los

i a escoltar-hi la teva paraula

4. ACTUA...

A què et compromet el text? Què ha mogut la pregària en el teu interior? Quin ensenyament hi trobes? Com fer efectiu aquest ensenyament?

5. COMPARTEIX...

Si la Lectio es fa en grup, podeu compartir amb senzillesa allò que cadascú ha descobert, per tal d’enriquir el grup.

6. DÓNA GRÀCIES...

Pots acabar aquest moment amb una pregària: expressa a Déu quelcom viscut, dóna-li gràcies per allò que t’ha manifestat, i demana a l’Esperit que et faci passar de la Paraula a la vida.

Gràcies, Pare, per el que m'has revelat amb aquesta Paraula,
Ajuda’m a progressar en el coneixement del teu Fill Jesús
i fes-me dòcil a l'acció de l'Esperit en la meva vida.


Font (comentari i suggeriments): http://www.siervas-seglares.org i evangeli al dia 2018 Ed. CCS

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article