Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Lectio Divina, Pentecosta

Proposta de Lectio Divina personal (o en grup)
Diumenge de Pentecosta_Cicle B_Mc 16,15-20

(A) PREGÀRIA

PREGÀRIA

Senyor,
ensenya'ns a saber escoltar les teves paraules,
ensenya'ns a guardar les teves paraules en el nostre cor;
ensenya'ns a sentir la teva presència viva,
ensenya'ns a compartir amb els germans,
ensenya'ns a escoltar el teu Esperit...

Envia sobre nosaltres l'Esperit Sant:
que ens doni un cor capaç d'escoltar i d'acollir;
que ens concedeixi trobar-te en la Paraula que llegirem;
i que faci que aquesta Paraula es faci vida en les nostres persones.

(B) PASSES PER A LA MEDITACIÓ

1. LLEGEIX...

Què diu el text?

Atén a tots els detalls possibles. Imagina l’escena. Destaca tots els elements que et criden l’atenció o que et són molt significatius. Gaudeix de la lectura atenta. Pren nota de tot el que adverteixis. Per comprendre el text et poden servir els comentaris que t’oferim a continuació.

Text (Mc 16,15-20)

En aquell temps, Jesús s'aparegué als onze i els digué: «Aneu per tot el món i anuncieu la bona nova de l'evangeli a tota la humanitat. Els qui creuran i seran batejats se salvaran, però els qui no creuran es condemnaran. Els senyals que acompanyaran els qui hauran cregut seran aquests: en nom meu trauran dimonis, parlaran llenguatges que no coneixien, agafaran serps amb les mans, i, si beuen alguna metzina, no els farà cap mal; imposaran les mans als malalts, i es posaran bons.» Jesús, el Senyor, després de parlar-los, fou endut al cel i s'assegué a la dreta de Déu. Ells se n'anaren a predicar pertot arreu. El Senyor hi cooperava, i confirmava la predicació de la paraula amb els senyals prodigiosos que l'acompanyaven.

Comentaris:

Tres són les aparicions que es refereixen a aquest paràgraf [anterior]: a Maria Magdalena, als dos d’Emmaús i als onze. La situació prèvia dels deixebles és d'abatiment. L'actitud posterior és la d'una incredulitat obstinada. De les llàgrimes fàcils passen, doncs, a la duresa de cor. No es pot parlar, certament, de progrés. Incapaços de seguir Jesús fins al Calvari, es refugien en el plor. Incapaços de respectar la seva cita amb el ressuscitat, es tanquen a la incredulitat. En un cas i en un altre es neguen a moure’s. És l’antiseguiment. Sembla com si el rebuig de la creu portés també al rebuig dels compromisos derivats de la resurrecció. Només el retret de Crist i la missió que els encomana els farà sortir de la seva letargia. Aquesta missió és la de proclamar l'evangeli a tota criatura, un evangeli que obliga a prendre postura, que es converteix ineludiblement en judici de salvació o de condemnació i que ja des d'ara manifesta la seva eficàcia en qui l'acull amb fe. L'exaltació del ressuscitat indica la seva entronització al costat de Déu com a Senyor i la conseqüència immediata per als seus és el llançament a la missió rebuda. En aquesta missió no tenen res a témer. Compten amb l'assistència, eternament present, de Crist ressuscitat. Ell no pot fallar. El seu etern present assegura que la proclamació de l'evangeli no s'interromprà tot i les contínues interrupcions i defeccions dels homes.

2. MEDITA...

Què em diu Déu a través del text?  Atén al teu interior. A les mocions (moviments) i emocions que sents. Algun aspecte et sembla dirigit per Déu a la teva persona, a la teva situació, a alguna de les teves dimensions?

Suggeriments:

  • El camí de l’"ascensió", ascendent, passa per baixar, per servir, per la humil vida de cada moment

  • "Entre vosaltres, dins de vosaltres, en vosaltres"

"Vingui a nosaltres el teu Regne"

“La teva paraula és vida”

3. COMTEMPLA I PREGA...

Què li dius a Déu gràcies a aquest text? Què et mou a dir-li? Peticions, lloança, acció de gràcies, perdó, ajuda, entusiasme, compromís? Parla amb Déu…

Suggeriments:

Senyor, et dono gràcies de tot cor

Perquè ets advocat davant el Pare

dels qui has deixat caminant

com a deixebles pel món sencer.

Que quan t'anunciem sentim la necessitat

de recordar-te i de sentir-te present.

4. ACTUA...

A què et compromet el text? Què ha mogut la pregària en el teu interior? Quin ensenyament hi trobes? Com fer efectiu aquest ensenyament?

5. COMPARTEIX...

Si la Lectio es fa en grup, podeu compartir amb senzillesa allò que cadascú ha descobert, per tal d’enriquir el grup.

6. DÓNA GRÀCIES...

Pots acabar aquest moment amb una pregària: expressa a Déu quelcom viscut, dóna-li gràcies per allò que t’ha manifestat, i demana a l’Esperit que et faci passar de la Paraula a la vida.

Et donem gràcies, Pare, per aquest moment de pregària,
per tot el que ens has fet arribar amb la teva Paraula.
Que tot el que hem rebut
no quedi inert dins nostre, sinó que creixi
per poder ser transmès als altres.

Font (comentari i suggeriments): http://www.siervas-seglares.org i evangeli al dia 2018 Ed. CCS

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article