Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Lectio Divina, II Diumenge de Durant l' Any

Proposta de Lectio Divina personal (o en grup)
II Diumenge de Durant l' Any_Cicle B_Jn 1,35-42

(A) PREGÀRIA

PREGÀRIA

AEnvia sobre nosaltres, Senyor, el teu Esperit Sant:
que disposi el nostre cor per escoltar la teva Paraula;
que ens concedeixi trobar-te en ella;
i que faci que aquesta Paraula esdevingui vida en les nostres persones.

(B) PASSES PER A LA MEDITACIÓ

1. LLEGEIX...

Què diu el text?

Atén a tots els detalls possibles. Imagina l’escena. Destaca tots els elements que et criden l’atenció o que et són molt significatius. Gaudeix de la lectura atenta. Pren nota de tot el que adverteixis. Per comprendre el text et poden servir els comentaris que t’oferim a continuació.

Text (Jn 1,35-42)

En aquell temps Joan estava amb dos dels seus deixebles i, fixant-se en Jesús que passava, digué: «Mireu l'anyell de Déu.» Quan els dos deixebles van sentir que Joan deia això, van seguir Jesús. Ell es girà i, en veure que el seguien, els preguntà: «Què voleu?» Ells li digueren: «Rabí», que vol dir mestre', «on us allotgeu?» Jesús els respon: «Veniu i ho veureu.» Ells hi anaren, veieren on s'allotjava i es quedaren amb ell aquell dia. Eren vora les quatre de la tarda. Un dels dos que havien sentit el que deia Joan i havia seguit Jesús, era Andreu, el germà de Simó Pere. El primer amb qui Andreu es trobà fou el seu germà Simó, i li digué: «Hem trobat el Messies», que vol dir l'Ungit'. I l'acompanyà on era Jesús. Jesús se'l mirà i li digué: «Tu ets Simó, fill de Joan. Tu et diràs Quefes, que vol dir Pedra.»

Comentaris:

Els primers deixebles. Aquest relat de vocació difereix profundament del que ens ofereixen els sinòptics. És un relat de vocació-testimoni, perquè el que el text ens ofereix és el descobriment i desvetllament que fan els deixebles de la persona de Jesús, que és el Messies, aquell de qui van escriure Moisès i els profetes, Rabí, el Fill de Déu , el Rei d'Israel. La comprensió del misteri de Jesús no és qüestió d'un cop d'ull, ni l'anàlisi psicològica d'una de les seves frases. La seva vida, mort i ensenyaments han de ser considerades globalment. Unes expliquen i donen sentit a les altres, i totes elles comencen a il·luminar des de la Pasqua. Per això s'ha d'afirmar sense embuts la inversemblança d'aquests títols cristològics en llavis dels deixebles en aquest moment. El que fa l'evangelista és traslladar a aquest primer moment el que els deixebles van descobrir posteriorment en Jesús. No hi ha frau. Únicament canvi de perspectiva. D'altra banda, aquest és un fenomen comú en l'evangeli, en el qual és imprescindible distingir sempre diversos nivells: l'històric, el cristològic, l’eclesial... Avui es troben tan harmoniosament superposats que ens fan la impressió de constituir un sol nivell.

2. MEDITA...

Què em diu Déu a través del text?  Atén al teu interior. A les mocions (moviments) i emocions que sents. Algun aspecte et sembla dirigit per Déu a la teva persona, a la teva situació, a alguna de les teves dimensions?

Suggeriments:

  • La primera paraula que els dirigeix Jesús: Què busqueu? A nosaltres també ens fa la mateixa pregunta, ¿què busques?

  • "Veniu i Veureu". Una invitació i una promesa oberta. S'obre una perspectiva vital de procés ..., descobriment ... i trobada amb algú i d'algú que és el centre de la Fe

•  “Senyor, on vius?”

•  "Tu ets el camí”.

3. COMTEMPLA I PREGA...

Què li dius a Déu gràcies a aquest text? Què et mou a dir-li? Peticions, lloança, acció de gràcies, perdó, ajuda, entusiasme, compromís? Parla amb Déu…

Suggeriments:

  • És el mateix Jesús qui es revela davant nostre.

dóna'm força, Senyor, per anunciar al

món que t'he vist.

4. ACTUA...

A què et compromet el text? Què ha mogut la pregària en el teu interior? Quin ensenyament hi trobes? Com fer efectiu aquest ensenyament?

5. COMPARTEIX...

Si la Lectio es fa en grup, podeu compartir amb senzillesa allò que cadascú ha descobert, per tal d’enriquir el grup.

6. DÓNA GRÀCIES...

Pots acabar aquest moment amb una pregària: expressa a Déu quelcom viscut, dóna-li gràcies per allò que t’ha manifestat, i demana a l’Esperit que et faci passar de la Paraula a la vida.

Vine, Esperit Sant,
il·lumina el meu cor per tal que pugui entendre la Paraula,
conèixer més Jesús
i fer que en la meva vida camini amb criteris evangèlics.

Font (comentari i suggeriments): http://www.siervas-seglares.org

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article