Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Medito la paraula

L’evangeli d’avui  ens presenta el relat de la vocació dels deixebles, però des d’una perspectiva diferent a la dels evangelis sinòptics. Joan subratlla l’actitud de recerca dels deixebles, incitada pel testimoni de Joan el Baptista que reconeix en Jesús el Messies. “¿Què voleu?”. Contrasta amb els evangelis sinòptics, en els quals és el mateix Jesús qui pren la iniciativa de la vocació i crida els seus deixebles (“Vine i segueix-me”).

L’altre accent que col·loca en aquest relat és la importància de la trobada personal amb Jesús. Els futurs deixebles havien escoltat a Joan el Baptista proclamar que Jesús és el Messies esperat, fruit de la seva trobada en el Jordà. D’aquesta manera, l’evangelista ens vol dir que no importa el que es conegui de Jesús, l’important és trobar-se amb Ell.

El tercer subratllat es troba en l’experiència radical que suposa aquesta trobada: és una experiència que transforma la vida, un néixer de nou.  No neix de les idees, sinó de compartir la vida (“Veniu a veure’l”) i té com a fruit el fet de voler contagiar-ho als altres. Fixa’t com  l’evangelista recorda l’hora de la trobada, assenyala la comunicació a altres de l’experiència per a que també la visquin, i el canvi de nom a Simó-Pere: és una trobada que marca la vida.

Visc realment en actitud de recerca?

Com va ser la primera vegada que et vaig trobar, Senyor?

Com va canviar la meva vida?

tu m’he complagut?