Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

medito la paraula

“Prepareu una ruta al Senyor”

Hi ha alguna cosa nova i sorprenent en aquest profeta. No predica a Jerusalem; viu apartat del temple; no pertany als notables del poble.

Ell és al desert i així se’ns el presenta, com “la veu d’un que crida en el desert”, és a dir, en el silenci i la soledat. Certament que és el millor lloc per iniciar una ruta de conversió a Déu tot preparant el camí de Jesús.

“L’home, diu el filòsof, és l’ésser que es converteix”. Ser persona és saber transformar-se, fer-se, construir-se..., perquè tot això és el que vol dir “convertir-se”! I, si volem fer-ho amb una mica de dignitat, necessitem:

Primer de tot, el “silenci”, el desert del que ens parla l’Evangeli. Només en la soledat interior podrem escoltar “la veu d’un que crida en el desert”, la veu que ens guia indicant-nos la direcció cap a on ens hem de dirigir. Perquè qui no sap on va, arribarà a un altre lloc. Només en el silenci s’escolta la veu de la consciència, que és la veu de Déu.

Després, haurem d’espavilar-nos per tal d’encertar en els “mitjans” que ens permetin aquell... “prepareu el camí del Senyor, aplaneu les seves rutes”. No és qüestió de quatre retocs a la nostra vida, no es tracta només d’un posar-se al dia, ens cal aplanar les nostres rutes, ens cal una “conversió” radical i ferma de tota la nostra vida.

A Jesús només se’l pot seguir en estat de “conversió”. Necessitem la fortalesa de voluntat per alimentar una veritable “conversió sostinguda”.

Pistes per a la reflexió:

Enmig de pujades, baixades, desnivells, corbes, obstacles i tants entrebancs..., es fa difícil, molt difícil caminar. I en la meva vida, he de reconèixer que hi ha una mica de tot això.

L’advent és una bona oportunitat per saber amb eficàcia aplanar les rutes que hi ha dins la meva persona. M’he de preguntar molt seriosament:

- Quins barrancs hi ha dintre meu que sens falta he de reomplir?

- Quines muntanyes tinc en el meu caràcter que em cal abaixar?