Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Contes

 

Contes, narracions i reflexions curtes que fan pensar, confrontar la nostra vida, i pregar.

El judici

Conta una antiga llegenda que en l'Edat Mitjana un home molt virtuós va ser injustament acusat d'haver assassinat a una dona.

En realitat l'autèntic autor era una persona molt influent del regne i per això des del primer moment es va procurar un boc expiatori per a encobrir el culpable.

L'home va ser portat a judici ja coneixent que tindria escasses o nul·les oportunitats d'escapar al terrible veredicte ....la forca!

El Jutge, també posat d'acord, va mirar de fer veure que aquell era un judici just; per això va dir a l'acusat: "Coneixent la teva fama d'home just i devot del Senyor volem deixar en mans d'Ell el teu destí. Escriurem en dos papers separats les paraules "culpable i innocent" tu triaràs i serà la mà del Déu la que decideixi el teu destí".

Per descomptat el mal funcionari havia preparat dos papers amb la mateixa llegenda: "CULPABLE" i la pobra víctima encara sense conèixer els detalls s'adonava que el sistema proposat era una trampa. No hi havia escapatòria.

El Jutge va comminar l'home a prendre un dels papers doblegats. Va respirar profundament, va quedar en silenci uns quants segons amb els ulls tancats i quan la sala començava ja a impacientar-se va obrir els ulls i amb un estrany somriure va prendre un dels papers i portant-lo a la seva boca el va engolir ràpidament.

Sorpresos i indignats els presents li van retraure airadament: "Però que fas?, i ara? com sabrem el veredicte?".

"És molt senzill, va respondre l'home. És qüestió de llegir el paper que queda i sabrem el que deia el que m'he engolit".

A desgrat i amb enuig mal dissimulat van haver d'alliberar l'acusat i mai van tornar a molestar-lo.
El salmista 141
 

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article