Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Contes

 

Contes, narracions i reflexions curtes que fan pensar, confrontar la nostra vida, i pregar.

Allò que ens fa diferents

En un immens camp de blat daurat hi va néixer una rosella.
Quan la petita flor era sols una llavor, somniava arribar a ser un dia una flor especial.
La llavor volia ser diferent, única, diferent de les altres flors.
Quan la petita poncella es va obrir, la flor va poder veure el cel blau, el blat daurat i moltes flors vermelles molt boniques, totes iguals.
Va arribar la pluja i, al costat de la rosella, es va formar un petit toll d’aigua. La flor s’hi va poder mirar. Va quedar desconsolada quan va comprovar que no era diferent de les altres. Era igual, ben igual que totes.
Va intentar abaixar el cap o torçar-lo cap un costat. Potser així semblaria diferent. Però se sentia molt incòmoda. Tornava a la seva posició normal i resultava igual a les altres.

Un dia una marieta que vivia en aquell camp es va enfilar per la seva tija. Quan va arribar als pètals va començar a bufar el vent i a ploure. La rosella es va adonar que la marieta tremolava de fred i, tancant els pètals, la va abrigar fins que va deixar de ploure.
Quan va tornar a lluir el sol, la marieta li va donar les gràcies i es va acomiadar tot prometent-li que l’endemà tornaria a visitar-la.
- Serà molt difícil que em puguis trobar. Com em podràs reconèixer entre tantes flors iguals?
- Et reconeixeré de seguida. Per a mi, tu ets diferent de totes. Tu m’has protegit de la pluja. Tu ets la meva amiga i no et puc confondre amb cap altra.

La rosella continuava tenint els seus dubtes però l’endemà la marieta va tornar i també ho ve fer els dies següents.
D’ençà d’aleshores la rosella ja no vol canviar d’aspecte. Sap que es igual a les altres flors però també que és diferent. La seva amiga, la marieta, ve cada dia i la reconeix entre totes les roselles

 

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article