Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

La llista de bones notícies

La llista de bones notícies

Hi ha llistes de convidats, d'inscrits, d'aprovats, de passatgers, d'èxits... Hi ha llistes de la compra, de llibres, de noces, de contactes... i hi ha llistes de l'atur, d'espera, de morosos, de desnonats, de supervivents i de morts... Hi ha qui passa llista i hi ha qui es passa de llista. Hi ha espavilats que s'enfilen fins al primer lloc de la llista. Hi ha llista negra i llista de Schilndler... Hi ha llistes de reproducció, llistes de verbs irregulars, llistes de llistes i fins i tot llistes que mai s'acaben.

Qui no ha fet una llista? I és que una llista concreta i exemplifica. En certa manera són com el zoom de la càmera que ajuda a enfocar els detalls. I si concretem és perquè els detalls són importants. No és el mateix dir "vaig ser persona necessitada " que dir "vaig tenir fam, tenia set, vaig ser estranger, anava despullat, vaig estar malalt, vaig ser pres". No és el mateix parlar de xifres d'aturats que baixar als detalls: "l'últim ou a la nevera, la trucada de l’escola per l'impagament, aquest any tampoc podràs anar a les colònies, la vergonya a la cua de Càritas; estimat , a partir d'avui la carn és per als nens, el terror a què ja finalment aquest sigui el dia en què deixa de sortir aigua de l'aixeta, no et sobra res que se li hagi quedat petit a la teva filla aquesta temporada?"... Els detalls ens canvien la cara, per bé i per malament.

Tots els dies posem a carregar el mòbil, per què no el cor?... Convido a cercar detalls positius. Cal estar atents, ja que ens envolten i de vegades ni els veiem. Per veure més mira en positiu, com el seu signe indica. I en acabar el dia repassa assaborint aquesta llista de bones notícies que ens hem trobat: somriures, cares, paisatges, bons moments, gestos de lliurament, d'afecte, de gratuïtat, persones felices... És com endollar-nos a un carregador que ens omple d'energia. És com passar un antivirus que esborra tot el que alenteix i amenaça la nostra confiança. L'amor és així: fa bé a qui el dóna i a qui el rep, a qui el veu i fins i tot a qui li expliquen.
Comparteixo uns tresors de la cistella de bones notícies...

- El pa per al berenar dels nois i noies del "Centre Obert Don Bosco" on treballo el regala un forn del barri des de fa anys. Vaig anar a portar una "poció de la comunicació" que vam fer amb els nens. Volia fer arribar als amos, que ni els conec, un detallet com agraïment. No estaven, així que l'hi anava a deixar a la dependenta i anar-me'n, però em va dir "millor escriu alguna cosa perquè sàpiguen"... El cas és que mentre estava escrivint " GRÀCIES per donar-nos el pa de cada dia..." em va venir un ressò... a aquesta gratuïtat que ens envolta, sense merèixer-la, invisible, màgica, que passa dels uns als altres en llibertat...

- Un amic es va acostar i em va donar un donatiu per als nens, nenes i les famílies del centre. Després d'un temps vaig decidir ensenyar-li el full on havia apuntat en què s'estava gastant aquests diners. Repassant la llista em va venir un flaix a bones notícies: factura de la llum (els cecs hi veuen), advocat per acomiadament injust (els muts parlen), trucades telefòniques a fill pres (els sords hi senten) , targeta de transport per al curs de perruqueria (els coixos caminen), aliments per a famílies (els pans es multipliquen), campaments per al nét ("aixeca't i camina"), medicaments per a una nena (els malalts són curats), matrícula per a una formació a un pare en atur (els morts ressusciten)...

Atresoreu vostres riqueses al cor on ni les arnes ni els lladres els poden agafar, és temps de recordar tresors. I a més les penes compartides són mitja pena, les alegries compartides són dobles alegries, així que " aneu i anuncieu " Bones Notícies.


César Marcos

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article