Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Escola de Pregària


Al llarg de la història són múltiples i variades les maneres que persones i grups han fet i fan servir per a pregar. En aquesta secció trobareu l'explicació de diferents tipus de pregària i pautes per a realitzar-les: com fer un Estudi d’evangeli, pregària de contemplació, de lloança..., la Lectio Divina, la Litúrgia de les Hores, la meditació, la revisió de vida...

Proposta de Lectio Divina personal (o en grup)
IV Diumenge de Durant l' Any_Cicle B_Mc 1,21-28

(A) PREGÀRIA

PREGÀRIA

Senyor,
ensenya'ns a saber escoltar les teves paraules,
ensenya'ns a guardar les teves paraules en el nostre cor;
ensenya'ns a sentir la teva presència viva,
ensenya'ns a compartir amb els germans,
ensenya'ns a escoltar el teu Esperit...

Envia sobre nosaltres l'Esperit Sant:
que ens doni un cor capaç d'escoltar i d'acollir;
que ens concedeixi trobar-te en la Paraula que llegirem;
i que faci que aquesta Paraula es faci vida en les nostres persones.

(B) PASSES PER A LA MEDITACIÓ

1. LLEGEIX...

Què diu el text?

Atén a tots els detalls possibles. Imagina l’escena. Destaca tots els elements que et criden l’atenció o que et són molt significatius. Gaudeix de la lectura atenta. Pren nota de tot el que adverteixis. Per comprendre el text et poden servir els comentaris que t’oferim a continuació.

Text (Mc 1,21-28)

A Cafar-Naüm Jesús anà en dissabte a la sinagoga i ensenyava. La gent s'estranyava de la seva manera d'ensenyar, perquè no ho feia com els mestres de la llei, sinó amb autoritat. En aquella sinagoga hi havia un home posseït d'un esperit maligne que es posà a cridar: «Per què et fiques amb nosaltres, Jesús de Natzaret? Has vingut a destruir-nos? Ja sé prou qui ets: ets el Sant de Déu.» Però Jesús el reprengué i li digué: «Calla i surt d'aquest home.» Llavors l'esperit maligne sacsejà violentament el posseït, llançà un gran xiscle i en va sortir. Tots quedaren intrigats i es preguntaven entre ells: Què vol dir això? Ensenya amb autoritat una doctrina nova, fins i tot mana els esperits malignes, i l'obeeixen.» I aviat la seva anomenada s'estengué per tota la regió de Galilea.

Comentaris:

L'ensenyament de Jesús queda ratificaT per la seva acció. Tots dos aspectes del seu ministeri, indissolublement units, porten una marca inconfusible: autoritat. Jesús posseeix l'autoritat i el poder del regne de Déu, que l'impulsen no només a anunciar un alliberament futur, sinó a realitzar també, ja des del començament, obres alliberadores en favor de l'home: ve a alliberar l'home del pecat. Ara bé, el mal físic, la malaltia, pertany a aquesta esfera del pecat, en tant que entra en l'àmbit de les coses no volgudes per Déu. No pot acontentar-se, doncs, amb el sol anunci de l'arribada del Regne de Déu. Ha de realitzar alhora obres salvífiques que, com "pronòstics", confirmin aquesta arribada. La poderosa paraula doctrinal i la poderosa acció exorcista constitueixen per igual un signe del poder diví atorgat a Jesús i, simultàniament, un signe que en ell i amb ell s'obre camí la sobirania de Déu en el món. Jesús, obrant així, es converteix forçosament en un interrogant per als homes: Què és això? En ell batega un misteri que demana ser desxifrat. Els dimonis semblen estar en possessió d'una ciència especial que, davant de Jesús, els porta a reconèixer-lo i proclamar-lo com el sant de Déu. Aquest reconeixement no ha, però, suplantar el que ell pretén suscitar en l'home. Per això els ordena callar, fent-ho amb imperatiu que, lluny de assemblar-se al conjur característic dels mags grecs, evoca les dures recriminacions que el mateix Déu dirigeix ​​amb freqüència al seu poble infidel.

2. MEDITA...

Què em diu Déu a través del text?  Atén al teu interior. A les mocions (moviments) i emocions que sents. Algun aspecte et sembla dirigit per Déu a la teva persona, a la teva situació, a alguna de les teves dimensions?

Suggeriments:

  • Jesús és el profeta per excel·lència; supera la tradició profètica d'Israel que anuncia i denuncia.

  • La seva autoritat consisteix en la unió ajustada entre paraula i acció. La seva paraula és eficaç, il·lumina el cor i fa que passi ...

•  "Silenci"

•  “Tu ets el nostre alliberador”

3. COMTEMPLA I PREGA...

Què li dius a Déu gràcies a aquest text? Què et mou a dir-li? Peticions, lloança, acció de gràcies, perdó, ajuda, entusiasme, compromís? Parla amb Déu…

Suggeriments:

  • Senyor, ajuda’m a ser autènticament humil,

a confiar en el teu amor sense límits i a sentir-me

joiós de conèixer-te.

4. ACTUA...

A què et compromet el text? Què ha mogut la pregària en el teu interior? Quin ensenyament hi trobes? Com fer efectiu aquest ensenyament?

5. COMPARTEIX...

Si la Lectio es fa en grup, podeu compartir amb senzillesa allò que cadascú ha descobert, per tal d’enriquir el grup.

6. DÓNA GRÀCIES...

Pots acabar aquest moment amb una pregària: expressa a Déu quelcom viscut, dóna-li gràcies per allò que t’ha manifestat, i demana a l’Esperit que et faci passar de la Paraula a la vida.

Et donem gràcies, Pare, per aquest moment de pregària,
per tot el que ens has fet arribar amb la teva Paraula.
Que tot el que hem rebut
no quedi inert dins nostre, sinó que creixi
per poder ser transmès als altres.

Font (comentari i suggeriments): http://www.siervas-seglares.org

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article