Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Itineraris

 


Educar seguint itineraris vol dir ...

- treballar amb visió àmplia i a llarg termini: la vida no s'improvisa. La pluja fina cala la terra al llarg de tota la vida. Un reg adequat permet el creixement de la llavor fins a donar el fruit adient. El mateix passa amb l'educació en valors.

- en procés, atents a cada edat i/o moment: les múltiples propostes d'itineraris, adequades a l'edat dels participants, faciliten que cada persona faci el seu procés personal de desplegar al màxim les seves potencialitats. La personalització de la vivència dels valors és un dels principals assoliments de l'educació.

- de forma integral, en totes les dimensions i aspectes: els itineraris volen conjugar l'ahir i el futur amb la vivència activa del present; el sentir, el pensar i l’actuar; l’exterioritat i la interioritat; la persona, la societat, la natura i el Transcendent. Una educació que unifica cada peça del puzle ajuda a trobar sentit a la vivència quotidiana.

Us presentem els següents itineraris:


Educar en la justícia i la solidaritat

Un pla per educar integralment en valors socials

Amb l’expressió Educar en la Justícia i la Solidaritat presentem un Pla per a formar integralment en valors socials. És una proposta adreçada al conjunt de persones de les comunitats educatives. L’objectiu de fons és arribar al més profund de cada persona i de cada institució educativa perquè aquells valors que ens fan experimentar la fraternitat es vagin manifestant com a estil de vida habitual quan ja no s’és present en els contextos educatius on s’ha fet l’experiència.

www.plajis.net

 

Educar en la recerca de sentit

Una proposta en forma d'itinerari per generar la pregunta sobre el sentit de la vida i l'apertura a la dimensió religiosa.

En els centres educatius cal educar per viure amb sentit, amb grans o amb petites raons, immanents o transcendents, absolutes o relatives.  Educar per viure amb sentit i per descobrir que val la pena viure i lluitar per ser feliços es fa fent emergir de l’interior de cada persona tot allò latent que hi existeix. I aquest procés va més enllà de la instrucció: fa referència a desvetllar interrogants sobre el sentit de la pròpia vida, de la realitat que ens envolta, de la història globalment considerada; abasta el conjunt d’accions a desenvolupar dins i fora de la institució educativa, en les quals la persona es va posicionant i va decidint les següents passes a fer enmig d’una experiència vital plena de novetats i de situacions imprevistes.

www.svida.net

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article